DE PRAKTIJK EN BEHANDELVORMEN

Oppervlakkige klacht behandeling : wordt toegepast bij klachten aan de spieren , botten, huid of gewrichten zoals: (sport)blessures,verzwikkingen, botbreuken, bursitis, RSI, carpaal tunnelsyndroom, hielspoor en meer. De voetzones worden behandeld van o.a. de plek zelf, de meridiaan die er langs loopt en zorgt voor aan- en afvoer van de energie op deze plek. Ook wordt de voetzone van het orgaan dat volgens de 5-elementen samenwerkt met het weefsel behandeld en het ruggenmergsegment waaruit dit lichaamsdeel gevormd is.

Anti-stress behandeling: deze behandeling helpt o.a. bij stress, migraine, hoofdpijn, algehele onrust, slaapproblemen en maagproblemen. De voetzones van de systemen in het lichaam die rust kunnen creëren worden behandeld en de ophoping van de energie en spanningen in het hoofd en de maag kunnen het lichaam weer verlaten.


Meridiaan klacht: de energie in een meridiaan stroomt niet goed door , waardoor er een energievolte (geeft pijn) ontstaat of een energieleegte . De voetzone van de meridiaan wordt behandeld tezamen met de meridianen die samenwerken met de verstoorde meridiaan. 

Orgaan klacht: Dit kunnen klachten zijn aan een orgaan zelf of klachten aan het lichaam die volgens de 5-elementen een sterke samenhang hebben met het orgaan. Klachten: artrose aan de gewrichten, fibromyalgie, blaasproblemen, maagproblemen, longproblemen, obstipatie en meer. De organen werken samen met elkaar in groepen. Door de voetzones van de organen te behandelen die allen van invloed zijn op het orgaan waarin de energie verstoord is kunnen klachten snel verdwijnen.

Hormonale behandeling: behandeling van de voetzones van alle hormoonklieren helpt om de hormoonspiegel weer in balans te brengen. Deze behandeling helpt o.a. bij overgangsklachten, acné, menstruatieklachten, klachten m.b.t. de vruchtbaarheid enz..

Metamorfose massage: de zones van de chakra's op de voeten, handen en het hoofd worden behandeld waardoor deze weer goed kunnen doorstromen. Deze massage helpt o.a. om weer goed in je eigen kracht te komen, om emoties te verwerken en kan pijnstillend werken. Ook is deze massage goed om te ondergaan tijdens de zwangerschap.

Lymfe drainage op de voet: er wordt lymfedrainage via de voetzones gegeven. Deze werkt net zo effectief als de manuele lymfedrainage maar is een stuk minder intensief om te geven. De lymfedrainage werkt o.a. bij vochtophopingen en verhoogt de weerstand. Is ook een goede behandeling na operaties.

16 stappenplan: lichamelijke klachten worden meestal veroorzaakt door een onverwerkte emotie die zich in het lichaam heeft vastgezet. Middels een 16-stappenplan is het op eenvoudige wijze mogelijk achter deze (vaak onverwachte) onverwerkte emotie te komen. Het 16-stappenplan staat uitvoerig beschreven in het boek: Kracht, Inzicht, Vrijheid van Manda Bergsma

 

Ik heb een praktijkruimte tot mijn beschikking waar je welkom bent, maar in overleg is het mogelijk om de behandelingen thuis te geven.