MIJN WERKWIJZE

Je kunt telefonisch of per mail een afspraak bij me maken. Wanneer je bij me komt begin ik met een intake. Dit om een beeld te krijgen van je klachten, medische achtergrond en eventueel medicijngebruik. Voor de voetreflex therapie behandeling vraag ik je om een anamnese formulier in te vullen. Dit formulier kun je terugmailen of terugsturen. Tijdens het eerste consult bespreken we samen het behandelplan. Kom je alleen voor ontspanning of wil je bijvoorbeeld preventief aan je gezondheid werken is het invullen van een anamnese formulier niet direct nodig, maar soms wel wenselijk.

Als u mij als therapeut wilt bezoeken en u heeft een nieuwe klacht waarvoor u nog niet eerder bent behandeld, adviseer ik u om eerst of ook met uw huisarts of specialist te overleggen. Mijn consult/behandeling komt nimmer in de plaats van reguliere behandelwijzen, maar kan een bijzondere aanvulling of ondersteuning bieden.

Er zijn meerdere behandelingen nodig voor een goed resultaat. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de aard van de klacht en het herstel ervan. Bij acute klachten kunnen vier tot zes behandelingen voldoende zijn, in enkele gevallen is één behandeling al genoeg om de klachten te verlichten. Bij chronische klachten moet er na vier behandelingen een duidelijke reactie optreden die duidt op beweging in het (ziekte)proces of het herstel daarvan. 
In overleg wordt steeds besproken hoe we verder zullen gaan. Het kan zijn dat ik je doorverwijs naar andere behandelaars en of dat ik je ondersteunend blijf behandelen. 
Ik werk intuïtief en met beide voeten op de grond. Rust, aandacht en vakkennis vind ik belangrijk in mijn werk als voetreflexzonetherapeut en vanzelfsprekend hanteer ik een geheimhoudingsplicht.

Ik stel geen medische diagnose en schrijf geen geneesmiddelen voor. Alle behandelgegevens worden verwerkt en gebruikt conform de Wet persoonsgegevens van 1 september 2001. Bij aanvang van de behandeling wordt ervan uit gegaan dat u toestemming geeft om uw persoons- en behandelgegevens op te slaan ten behoeve van uw behandeling. Tevens bespreken we samen de reden van het tekenen van een behandelingsovereenkomst.